"Me må ud å jaga bojje."

img 4087
Garden sett fra Njåfjellet

Garden

Njågarden eies og drives av David Njå, gift med Anastasiya. Foruten serveringsvirksomheten er gåden et tradisjonellt gardsbruk i full drift.  Vi har omfattende melkeproduksjon på Holstein-kyr,  Videre har vi en flokk ammekyr som er vår egen Njå-mix, basert på de to franske rasene Charolais og Limousine, samt den Irske rasen Aberdeen Angus.  Resultatet er det fantastisk flotte kjøttet som vi serverer i restauranten på garden.  Vi bruker også lam fra egen besetning. Dette er vanlige Norsk Kvit Sau, men smaken er alikevel utsøkt.  Prøv en middag med lammesteik fra ekte Njåfjell-lam!

Noe av det vi er aller mest stolt av er nok alikevel skogen.  Skogen har vært som en hobby for oss i  3 generasjoner, og fremstår i dag som en av Norgess aller mest veldrevne skoger.  Da sammenligner vi oss med det som er av skogsdrift i Rogaland Arboret og f.eks Njåskogen.  Vi tar årlig ut tømmer som brukes enten i bygningsarbeid på gården eller selges.
 

Videre tar vi ut en del ved, og sist men ikke minst så produseres det en del juletrær og pyntegrønt her.  Hvert år arrangerer vi juletresalg med muligheten til å gå ut i skogen å finne sitt eget tre, eller du kan velge blandt de vi har gjort klar for deg.
Ellers kan vi nevne at det har blitt plantet en mengde forskjellige typer tre i løpet av disse generasjonene, fra både Europa, Nord-Amerika og Asia, slik at vi i dag har nesten vært eget arboret.  Hva med å be om en guida tur i arboreet på Njågarden som et avbrekk på et dagskurs?  Du har ikke opplevd noe lignende før ;-)

 

Copyright © 2011 - Design: Lokomotiv Media

Njågarden - David Njå - Tlf 915 54 745 - post@njaagarden.no